VOOR | NA
BESCHERMENDE LOTION
Artsen zijn het eens: “Een beschermende lotion”
Is de beste oplossing bij een droge huid



In de wintermaanden zijn de koude en droge lucht funest voor uw huid. Volgens de National Health Interview Survey (NHIS) zullen ook deze winter weer 81 miljoen Amerikanen last hebben van een droge en jeukerige huid

Volgens dr. Peter Helton, dermatoloog in Californië, is de winter één van de belangrijkste veroorzakers van een droge huid, die jeukt en kriebelig aanvoelt. In de winter is de luchtvochtigheid binnenshuis vaak lager. De centrale verwarming gaat aan en de ramen gaan niet zo vaak open. Hoe droger de lucht in huis, hoe meer vocht de huid afstaat. Hierdoor kan de huid uitdrogen en de vochtbalans ontregeld raken.

De buitenste laag van de huid bestaat uit dode huidcellen, natuurlijke oliën en lipiden (vetten en vetachtige stoffen). Deze laag beschermt de diepere lagen van de huid tegen irriterende en schadelijke stoffen. Een droog en jeukerig gevoel is een signaal dat er iets fout zit in de natuurlijke bescherming die de huid biedt. Deze bescherming is aangetast en is (voor een deel) verdwenen, aldus dr. Helton.

Naarmate het kouder wordt krijgen steeds meer mensen met dit probleem te maken. Ook bij ons in de buurt hebben veel mensen hier ’s winters last van een droge huid, aldus dr. Brian Zogg, dermatoloog met een kliniek in Zuid Minnesota. Barre winteromstandigheden geven veel ernstige klachten door problemen met een droge huid.

Deze klachten worden nog eens versterkt door alledaagse werkzaamheden. Zeep en schoonmaakmiddelen bevatten geur- en kleurstoffen en andere bestanddelen die de beschermende functie van de huid aantasten.

Traditioneel bestaat de aanpak van een droge huid in het aanbrengen van een hydraterende crème of lotion in een poging het tekort aan vocht en vet weer aan te vullen.
Recent onderzoek leidt tot de conclusie, dat door deze aanpak mogelijk een totaal verkeerd signaal wordt afgegeven aan de vochthuishouding van de huid.

Bij veelvuldig gebruik van conventionele lotions wordt geprobeerd de huid kunstmatig en onnatuurlijk vochtig te houden. Hierdoor wordt een verkeerd signaal afgegeven aan de vochthuishouding. Het systeem krijgt geen prikkel om de tekorten aan te vullen, maar ontvangt (ten onrechte) het signaal dat er voldoende vocht en vetten aanwezig zijn. Fout! Immers voor een blijvende oplossing moet het natuurlijk mechanisme zèlf aan het werk om de tekorten aan te vullen en zo de vochthuishouding weer in balans te brengen. Onderzoek heeft geleid tot een heel nieuwe benadering van deze problematiek met een nieuw type lotion: een afschermende lotion! Hiermee worden opmerkelijke resultaten geboekt, aldus Dr Zogg. “Een beschermende lotion was of wrijf je niet weg”, stelt Dr Zogg. Omdat een beschermende lotion blijft zitten, wordt de huid blijvend beschermd en is het een uiterst effectief middel ter voorkoming en behandeling van een droge huid tijdens de winterperiode.

Ernstige gevallen van een droge huid moeten worden behandeld met medicijnen tegen de ontsteking gecombineerd met een lotion. Zo kunnen we de huid hydrateren en tegelijk de kans te geven om te herstellen. Met een beschermende lotion zien we dat de huid veel sneller herstelt waardoor de patiënt minder medicatie nodig heeft.
Goed nieuws voor de miljoenen mensen die ieder jaar opnieuw last hebben van een droge huid en winterhanden. Beschermende lotions helpen uw huid zacht en soepel te houden.
 
Home

MSDS

Klinisch Onderzoek

Voor-Na foto's

Bekende klanten

FAQ

 
Ingrediënten, apotheken
Wat is een beschermende lotion
Hoe werkt het ?
Bestel Nu
Prijslijst
Groothandel
Contact
Vragenlijn
Gastenboek
Waarschuwing: U dient altijd de veiligheidsvoorschriften 
van de fabrikant te volgen wanneer u met gevaarlijke stoffen werkt. Gloves In A Bottle is geen vervanger voor de voorgeschreven veiligheidsmaatregelen, met inbegrip van handschoenen.
 
Verkoop punten